Ale noastre cuvinte

CINE SUNTEM? MESAJUL NOSTRU:
 

                                                         Spune da vieţii fără droguri !

                                                                                                                                 de Vîrtic Alisa-Maria

            Majoritatea celor aflaţi la vârsta pubertăţii ne confruntăm cu diferite probleme specifice acesteia . 90% dintre adolescenţi sunt deja dependenţi de ţigări, cafea şi băuturi alcoolice . Aceştia nu ştiu însă că ele dăunează sănătăţii şi pot să ducă la boli grave sau chiar la moarte. În această perioadă, ne încearcă crizele de melancolie şi tristeţe şi, fără să vrem, ne-am putea foarte uşor, mult prea uşor, găsi refugiul în alcool, ţigări şi altele . Este perioada când vrem să fim în centrul atenţiei, credem că totul ni se cuvine şi nu realizăm mai niciodată gravitatea situaţiei şi dorim de fiecare dată să încercăm lucruri noi. Credem că dacă vom deveni consumatori de diferite băuturi alcoolice vom fi consideraţi mai maturi, mai importanţi în societate .
            Din contră...
            Aceste lucruri murdare, pe care prea mulţi adolescenţi se simt tentaţi să le încerce, pasul spre dependenţă fiind făcut uşor, nu numai că nu ajută la îmbunătăţirea vieţii acestora, la evoluţia lor, ci, din contră, îi fac să fie puşi în nişte situaţii fără ieşire, care îi vor „ajuta” să-şi distrugă propria viaţă. E drept că este şi perioada când nu ştim încotro să o luăm sau ce să facem şi cerem ajutorul prietenilor, crezând că aceştia ne pot ajuta de fiecare dată, dar ei deşi ne ajută deseori, în foarte multe cazuri ne pot deruat sau îndemna pe un drum greşit .
            Dragi adolescenţi , pentru a duce o viaţă mai bună, mai sănătoasă şi decentă, lăsaţi problemele nesemnificative la o parte şi încercaţi să lăsaţi ţigările şi băuturile, deoarece nu ajută la nimic din contră vă vor distruge viaţa şi sănătatea. Spune DA unei vieţi sănătoase şi NU DROGURILOR !!


 
                                                            Dincolo de cufăr…
                                                                                                                                          Andreea Marica
            (Aseară din cer mi-a picat ceva, un semn oare?... Nu, un gândac. Eram aşa speriată încât vroiam să-l omor şi plăcerea de-al strivi mă domina. In goluri de beznă, eu şi un gândac…
Am încercat să îl strivesc şi apăsând cu o forţă neînsemnată pe suportul de plastic, începuse să se zbată. Auzeam,  în loc de geamăt, un zumzet aproape mut, dar ecoul lui se răsfrângea undeva în mintea mea. A scăpat. El şi-a recuperat restul vieţii luptând.
            Prin prafuri şi fum, relizez cum construim în noi o cutie cu pereţii sufletului în care ne aruncăm Trecutul, binele şi libertatea. Prin pahare murdare şi obsesii, eu mai am puterea să întind mâna; “Oferă generozitate şi o vei găsi peste tot” Amon Oz.
 Printre uşi trântite în nas, eu mai bat la o uşă; la uşa sufletului meu, apelez la conştiinţă, la acel “puhoi de impresii”  şi cel mai important nu sunt singură, nu trebe să ma tem de acest duşman, tovarăs al Timpului.
Printre pofte strict trupeşti şi orgii, eu mai cred in tine! Nu există drog să te stăpânească pentru că eşti binecuvântat întru libertate.
Din partea mea ai o ofrandă şi dacă îţi deschizi ochii vei putea citi:”Delir. Extaz. Putere. Boala. Moarte. Incert”.
            Cel mai bun stupefiant e fericirea, sau prostia (ceea ce nu e indicat pentru că face parte din echipa Josniciei), şi de trebuie să alergi către fericire, eu voi fi aici şi nu sunt drogul tău! Eu nu pot minţi ca el, eu ştiu să te feresc, de-mi îngădui. Fiind lipsită de fortă, nu-ţi voi pune braţele pe piept, dar voi fi acolo, nu ca motiv, ci ca bocitoare.
            De la mine, îngerul tău lăuntric ce nu se supără că-l pierzi în vârtejuri de-ndoieli, numai bine; şi sper că următoarea tură când o să mai treci pe aici, dincolo de zidul de oase, te voi putea vedea lipsit de cioburi, pahare şi chibrituri.

                                                                                    SPUNE NU DROGURILOR!
                                                                                                                                                                                                                               

 
Dragă trecător prin viaţă,

          Îţi scriu acum, mai dornic ca niciodată, ştiind că eşti într-un impas al supravieţuirii, ştiind că eşti încurcat între valurile acestei vieţi ce te împiedică să înaintezi în luptă, dar dragă învingător (spun învingător deoarece ştiu că vei birui) nu uita că viaţa e un dar nepreţuit, însăşi viaţa e un miracol pentru fiecare dintre noi. Ştiu că lupta cu cei din jur e una crâncenă şi vei avea nevoie de un scut pentru a te apăra de milioanele de săgeţi ce roiesc în jurul tău. Nu trebuie să te refugiezi în braţele viciilor pentru a-ţi face viaţa mai uşoară…  nu vei reuşi. Pe moment, vei uita de probleme şi de griji pentru că intervine aşa-zisa ,,plăcere de moment”, însă, ce-ţi va aduce ziua următoare e dezastruos.
          Asemeni ţie, un trecător prin viaţă, îţi spun că vei avea nevoie de multă încredere în tine pentru a putea face faţă acestui cerc vicios. Nu te împiedica de micile pietricele, vei învaţă să treci peste obstacole. Degeaba încerci să pavezi şoselele acestei vieţi, cu viciile nu reuşeşti să schimbi ceva.

 Vreau să-ţi mai dau un mic sfat, nu căuta fericirea în lucrurile trecătoare, ţinteşte spre ceva măreţ şi nu risipi frumuseţea trupului tău, nu o vinde acestor ,,distrugători de personalitate”,  în momentul în care ai căzut în jocul lor dai dovadă de un caracter slab, fii sincer cu tine însuţi şi arată-ţi ţie în primul rând că nu eşti o marionetă.
          Nu lăsa viciile să se pună stăpâne pe viaţa ta, ai primit-o în dar, un dar minunat primit de la un Tată grijuliu. Poartă-te cu ea aidoma oricărui cadou, nu o deteriora cu aceste substanţe nocive!
Nu uita că depinde de tine dacă îţi creezi un viitor împlinit sau dacă o să te târăşti prin viaţă, călcat în picioare de vicii. Nu-ţi vinde sufletul lucrurilor slabe!
Îţi doresc cu multă încredere  succes în lupta cu tentaţiile, ştiu că vei birui, pune-ţi doar nădejdea în Cel ce te-a creat.   
                                                          Cu sinceritate şi încredere,
un alt trecător prin viaţă (Anca Rus)
Spune nu drogurilor şi acordă-i prioritate vieţii!
de AFRIM DENISA

            Nu sunt în măsură să îţi controlez viaţa sau visul sau pe tine, însă întrebarea mea este: Ştii ce este acela un drog?
            Sunt convinsă că nu ştii; mai presus de toate el ştie ce poate face din tine. O marionetă, o mână de oase pierdute într-un vis, găsite într-o ”bucată de rai”, fără culori, aflate într-o lume a lor, purtate de o voce spre furt şi obligată să mintă pe nesimţite pentru puţină satisfacere a trupului.
            Şi totuşi, ai călcat peste toate fără să îţi pese unde ajungi, ţi-ai cheltuit timpul încercând de probleme să fugi, iar acum...
            Acum eşti stăpânit de:
D- distrugere
 R- rău
O- otravă
G- gunoi.
            Serios, ai nevoie să te ridici,  să faci ceva,  să realizezi şi tu că viaţa nu este doar un diamant cu nenumărate feţe, ci este esenţa visului tău, care poate deveni realitate doar cu ajutorul voinţei tale. Nu-l mai lăsa să stea ascuns sub piele. Nu merită.
            Nu te plânge că te simţi gol, adună-ţi puterile şi împreună cu noi spune STOP drogului, luptă împotriva lui şi nu lăsa viaţa să treacă neînsemnată.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu