marți, 19 iunie 2012

Dragă trecător prin viaţă,



          Îţi scriu acum, mai dornic ca niciodată, ştiind că eşti într-un impas al supravieţuirii, ştiind că eşti încurcat între valurile acestei vieţi ce te împiedică să înaintezi în luptă, dar dragă învingător (spun învingător deoarece ştiu că vei birui) nu uita că viaţa e un dar nepreţuit, însăşi viaţa e un miracol pentru fiecare dintre noi. Ştiu că lupta cu cei din jur e una crâncenă şi vei avea nevoie de un scut pentru a te apăra de milioanele de săgeţi ce roiesc în jurul tău. Nu trebuie să te refugiezi în braţele viciilor pentru a-ţi face viaţa mai uşoară…  nu vei reuşi. Pe moment, vei uita de probleme şi de griji pentru că intervine aşa-zisa ,,plăcere de moment”, însă, ce-ţi va aduce ziua următoare e dezastruos.
          Asemeni ţie, un trecător prin viaţă, îţi spun că vei avea nevoie de multă încredere în tine pentru a putea face faţă acestui cerc vicios. Nu te împiedica de micile pietricele, vei învaţă să treci peste obstacole. Degeaba încerci să pavezi şoselele acestei vieţi, cu viciile nu reuşeşti să schimbi ceva. 
 
Vreau să-ţi mai dau un mic sfat, nu căuta fericirea în lucrurile trecătoare, ţinteşte spre ceva măreţ şi nu risipi frumuseţea trupului tău, nu o vinde acestor ,,distrugători de personalitate”,  în momentul în care ai căzut în jocul lor dai dovadă de un caracter slab, fii sincer cu tine însuţi şi arată-ţi ţie în primul rând că nu eşti o marionetă.
          Nu lăsa viciile să se pună stăpâne pe viaţa ta, ai primit-o în dar, un dar minunat primit de la un Tată grijuliu. Poartă-te cu ea aidoma oricărui cadou, nu o deteriora cu aceste substanţe nocive!
Nu uita că depinde de tine dacă îţi creezi un viitor împlinit sau dacă o să te târăşti prin viaţă, călcat în picioare de vicii. Nu-ţi vinde sufletul lucrurilor slabe!
Îţi doresc cu multă încredere  succes în lupta cu tentaţiile, ştiu că vei birui, pune-ţi doar nădejdea în Cel ce te-a creat.   
                                                          Cu sinceritate şi încredere,
un alt trecător prin viaţă
(Anca Rus)
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu