marți, 19 iunie 2012

Spune da vieţii fără droguri ! de Alisa Vîrtic

            Majoritatea celor aflaţi la vârsta pubertăţii ne confruntăm cu diferite probleme specifice acesteia . 90% dintre adolescenţi sunt deja dependenţi de ţigări, cafea şi băuturi alcoolice. Aceştia nu ştiu însă că ele dăunează sănătăţii şi pot să ducă la boli grave sau chiar la moarte.
            În această perioadă, ne încearcă crizele de melancolie şi tristeţe şi, fără să vrem, ne-am putea foarte uşor, mult prea uşor, găsi refugiul în alcool, ţigări şi altele. Este perioada când vrem să fim în centrul atenţiei, credem că totul ni se cuvine şi nu realizăm mai niciodată gravitatea situaţiei şi dorim de fiecare dată să încercăm lucruri noi. Credem că dacă vom deveni consumatori de diferite băuturi alcoolice vom fi consideraţi mai maturi, mai importanţi în societate.
            Din contră...
            Aceste lucruri murdare, pe care prea mulţi adolescenţi se simt tentaţi să le încerce, pasul spre dependenţă fiind făcut uşor, nu numai că nu ajută la îmbunătăţirea vieţii acestora, la evoluţia lor, ci, din contră, îi fac să fie puşi în nişte situaţii fără ieşire, care îi vor „ajuta” să-şi distrugă propria viaţă.
            E drept că este şi perioada când nu ştim încotro să o luăm sau ce să facem şi cerem ajutorul prietenilor, crezând că aceştia ne pot ajuta de fiecare dată, dar ei deşi ne ajută deseori, în foarte multe cazuri ne pot deruta sau îndemna pe un drum greşit.
            Dragi adolescenţi , pentru a duce o viaţă mai bună, mai sănătoasă şi decentă, lăsaţi problemele nesemnificative la o parte şi încercaţi să lăsaţi ţigările şi băuturile, deoarece nu ajută la nimic din contră vă vor distruge viaţa şi sănătatea. Spune DA unei vieţi sănătoase şi NU DROGURILOR !!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu